"Ο πραγματικός μαχητής, η πραγματική μαχήτρια, είναι ανίκητοι
γιατί απλούστατα δεν χρειάζεται να αναμετρηθούν με κανέναν."
Μόριχεϊ Ουεσίμπα
«Ανέβα Επίπεδο» 
(2018)
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Το Ανέβα Επίπεδο είναι ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τους ήρωες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τους ήρωες που σε χιλιάδες παιχνίδια και με χιλιάδες μορφές, περνούν δοκιμασίες και αντιμετωπίζουν αντιπάλους για να "ανέβουν επίπεδο".
Δεν είναι όμως ένα βιβλίο για ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αφηγείται μια ιστορία διαφορετική. Μια ιστορία για το τι πραγματικά είναι η δύναμη. Και κυρίως για το τι αξίζει στ' αλήθεια να κάνεις με αυτήν, όταν είσαι πιο ισχυρός από τον άλλο. 
"[...] Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, ωστόσο, δεν διαβαίνει την εύκολη ηθικοδιδακτική οδό του 'παίξε λιγότερο, η ζωή είναι έξω και είναι ωραία'. Αντιθέτως, εμψυχώνει τους χαρακτήρες ενός βιντεοπαιχνιδιού, τους αυτονομεί από τους δημιουργούς τους (τα παιδιά που τους έφτιαξαν μπροστά σε κάποια οθόνη), τους δίνει βούληση και γράφει μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιστορία φιλίας και fair play, μιας διαδικτυακής δικαιοσύνης και εν-συναίσθησης που ως συστατικό μοιάζει να φθίνει στα σύγχρονα παιχνίδια. Το περιβάλλον της ιστορίας βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου εντός των πίξελ ενός βιντεοπαιχνιδιού, ενώ το βραχύ κείμενο συνδιαλέγεται έξοχα με την εικονογράφηση, ενίοτε παραλείποντας πράγματα για χάρη της δικής της δύναμης. Η Ίριδα Σαμαρτζή, εικονογραφεί με τα εικονοστοιχεία (pixel) των videogames να ορίζουν το ύφος και την αρχιτεκτονική της, δίνοντας αυτήν την αίσθηση της ψηφιδωτής αναπαράστασης μορφών και αντικειμένων και αποτυπώνοντας εν τέλει καταπληκτικά το αιρετικό -για picture book- περιβάλλον εξέλιξης της ιστορίας. [...] Απόστολος Πάππος, elniplex