Αν Κάθε Μέρα
(2012)
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Έκδοση & δωρεάν διανομή: Eurobank

Πώς φτιάχνεις ένα βιβλίο για την "παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης" που να αφορά όλους μας; Και ειδικά τους πολλούς από εμάς που δεν μας μένει φράγκο να βάλουμε στην άκρη; Την απάντηση τη δώσαμε το 2012 με τη Μυρτώ Δεληβοριά με το "Αν Κάθε Μέρα". 


Γιατί αποταμίευση δεν είναι νομίσματα που κάνουν κλίνκγι κλίνγκι σε έναν κουμπαρά. Είναι η δύναμη που μας δίνει ο χρόνος να πετύχουμε πράγματα μεγαλύτερα από εμάς που φαντάζουν ακατόρθωτα, κάνοντας κάθε μέρα κι από κάτι μικρό.


Το βιβλίο το τύπωσε σε χιλιάδες αντίτυπα και το μοίρασε δωρεάν η Eurobank. Έγινε ταινιάκι για την τηλεόραση, ηλεκτρονικό παιχνίδι και ιστότοπος αποταμίευσης. 
Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το βιβλίο από εδώ.


Δέκα χρόνια μετά από την έκδοσή του και ακόμη σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα, το μεταμορφώνετε σε δράσεις για την Ημέρα Αποταμίευσης που θυμίζουν στα παιδιά πόση δύναμη μπορεί να τους δώσει ο χρόνος, η επιμονή και η προσπάθεια και σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη αυτή. 

"Το 'Αν κάθε μέρα' είναι ένα βιβλίο δέκα μαθηματικών εξισώσεων σε ποιητική γλώσσα. Ναι! Η ποιητική γλώσσα είναι εκείνες οι απλές, εύκολες, γνωστές σε όλους λέξεις που φτιάχνουν υπέροχα νοηματικά περιεχόμενα. “Αν κάθε μέρα φυτεύω ένα δέντρο, σε μερικά χρόνια θα έχω ένα δικό μου δάσος”. Αυτές οι εξισώσεις μπορούν να ανανεώσουν την έννοια της αποταμίευσης και να της προσδώσουν διαχρονικότητα, πέρα από το χρόνο μα κυρίως πέρα και πάνω από τα χρήματα."