Επίσκεψη στο Μόναχο!

Προσκεκλημένοι του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού σχολείου Μονάχου και των ελληνικών δημοτικών σχολείων του Μονάχου!
Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, είχαμε τη χαρά και την τιμή να βρεθούμε με την Ίριδα Σαμαρτζή στο Μόναχο, προσκεκλημένοι του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού σχολείου Μονάχου και των ελληνικών δημοτικών σχολείων του Μονάχου! Γνωριστήκαμε με πάρα πολλά παιδιά, αφηγηθήκαμε, παίξαμε, κατασκευάσαμε, με αφορμή τους Πειρατές μας, το Ανέβα Επίπεδο, τον Ραφτάκο των Λέξεων και το Ένα τελευταίο γράμμα. Κι όχι μόνο αυτό αλλά οργανώσαμε ένα μικρό αφιέρωμα για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα το παιδικό βιβλίο, τις δημιουργικές του προκλήσεις και την αξία της ανάγνωσης, φάγαμε λουκάνικα, είδαμε μια καταπληκτική έκθεση του Ignacio Zuloaga (μην και χάσω και δεν κάνω κάτι ισπανικό στη Γερμανία), βολτάραμε στους Αγγλικούς Κήπους του Μονάχου, δοκιμάσαμε από το καλύτερο ελληνικό φαγητό ever (ναι στη Γερμανία κι αυτό).

Και σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά επισκεφθήκαμε την Διεθνή Παιδική Βιβλιοθήκη του Μονάχου, την πιο σπουδαία παιδική βιβλιοθήκη στον κόσμο! Άλλο είναι να τιμούν τα βιβλία σου επιλέγοντάς τα για τις λίστες White Ravens της βιβλιοθήκης και άλλο είναι να τα βλέπεις από κοντά, στο κάστρο της βιβλιοθήκης μετά από μια καταπληκτική ξενάγηση (ευχαριστούμε Sarah και Δώρα) χάρη στην οποία γνωρίσαμε τον Reinhard Michl, την Binette Schroeder και ακόμη καλύτερα τον Michael Ende! Αυτό θα πει γεμάτο διήμερο! 
Ευχαριστούμε όλους και όλες και λίγο περισσότερο την Αλεξάνδρα για εκείνο το τηλεφώνημα το καλοκαίρι από το οποίο ξεκίνησαν όλα.

Previous
Στη Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής
Next
Γιορτινή συνέντευξη στην Κόκκινη Αλεπού!

Write first comment

Email again: