Ο ραφτάκος των λέξεων ανεβαίνει και επισήμως στη σκηνή!

Ο ραφτάκος των λέξεων γίνεται θεατρική παράσταση του Μικρού Βορρά.

Ο ραφτάκος των λέξεων το βιβλίο που φτιάξαμε το 2012 με την Ίριδα Σαμαρτζή είχε φέτος την τιμητική του. Μετά την παρουσίαση της νέας του έκδοσης από την Ομάδα Άλφα-Ιδέα στο Μεταίχμιο για τους σκοπούς του Give the Kids,  τη δραματοποιημένη αφήγηση στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδη με τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και τον Μικρό Βορρά για τη στήριξη της Άρσις, ο ραφτάκος έγινε δράση του Μικρού Οδυσσέα στην Κύπρο και της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Άλλης Μεριάς στο Βόλο, του Kidcenter στην Πτολεμαΐδα, έγινε αφήγηση από εθελοντές του Διαβάζω για τους άλλους για να συμμετέχει στο Raise Your Voice Festival προσκεκλημένος του Fashion Revolution Cyprus, έγινε παράσταση του Pierce, θεατρικό του Νηπιαγωγείου Καραμέλλα και μοναδικό musical από το Νηπιαγωγείο της Σχολής Μωραΐτη!


Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου όμως, ο Ραφτάκος των Λέξεων ανεβαίνει επισήμως για πρώτη φορά στη σκηνή από έναν πραγματικό θίασο, σε διασκευή για το θέατρο, με πρωταγωνιστές, διαλόγους, σκηνικό, κοστούμια, χιούμορ, συγκίνηση, διάδραση, μουσική και τραγούδι! 

Κάνει πρεμιέρα όχι πια σαν βιβλίο, αλλά σαν κανονικό θεατρικό έργο, χάρη στον Μικρό Βορρά.

Ο Μικρός Βορράς έραψε την ιστορία με κλωστές μαγικές του θεάτρου και μετά από μήνες γράψιμο, δουλειά και πρόβα, μετά την πρώτη παράσταση στο Ανατολικά του Νέστου στην Ξάνθη και τις παραστάσεις στην Ονειροπαγίδα, στο Κτήμα Μπέλλου, στο Λιμένα και τα Λιμενάρια Θάσου, κάνει επίσημη πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Τάσο Ράτζο και τον Μικρό Βορρά για το ενδιαφέρον, την εμπιστοσύνη τους και την προσοχή που έδειξαν σε κάθε λεπτομέρεια, την Ελένη Παπαγεωργίου για αυτή την τόσο δημιουργική γνωριμία, όλους εσάς που αγαπήσατε το βιβλίο αυτό τόσο και του δώσατε σημασία, νόημα και διάρκεια και -τελευταία αλλά πρώτη- την Μαρία Αγγελίδου, γιατί χωρίς εκείνη ο ραφτάκος δεν θα είχε γραφτεί ποτέ. 

Και σας καλώ όλους στη Θεσσαλονίκη να τιμήσουμε μαζί την πρεμιέρα.


Συντελεστές του έργου:

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Θεατρική διασκευή: Μικρός Βορράς

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό – Κοστούμια: Ελένη Ιωαννίδου

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά

Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου

Σχεδιασμός αφίσας: Ίρις Σαμαρτζή. 

Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη

Οργάνωση παραστάσεων: Κωνσταντίνος Σουλτάνης, Αρσένης Σοφικίτης

Διδασκαλία Τραγουδιών: Στελλίνα Βογιατζή

Επικοινωνία: Γιώτα Σωτηροπούλου

Παίζουν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Άννη Ντουμούζη, Μάρκος Τότσκας


Previous
Νάξος. Ένα νησί από γράμματα... 
Next
Συνέντευξη στη liFO

This post has 2 replies

Καλή επιτυχία!!! Να έρθετε και στα Χανιά!!
Ντόρα
January 06, 2019
Τέλεια!! Καλή επιτυχία!! Μακάρι να έρθετε στην Αθήνα!! Διαβάσαμε το βιβλίο και είναι καταπληκτικό για μικρούς και μεγάλους!!
Δανάη
January 09, 2019
Email again: