"Μικροί Ναύτες"

Μικροί Ναύτες στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη
Παραμύθια στη Γλώσσα των Καραβιών | Χάρτες Πυξίδες & Θησαυροί

Το ξέρατε ότι “μαντάρι” θα πει μεγάλο μανταρίνι και “ταρσανάς” είναι ο Έλληνας Ταρζάν; Το μάντεψαν οι Μικροί Ναύτες στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, φτιάχνοντας το δικό τους λεξικό, πριν εξερευνήσουν τη ναυτική ορολογία και μάθουν τι σημαίνουν στ' αλήθεια οι ναυτικές λέξεις. Ύστερα μάζεψαν όσο περισσότερες μπορούσαν και έφτιαξαν με αυτές καινούργια ναυτικά παραμύθια...


Έμαθαν ακόμη να δένουν και να λύνουν κόμπους, να χτίζουν ολόκληρο σκαρί από κορδέλα, να χειρίζονται πυξίδες και ναυτικά εργαλεία, να διαβάζουν χάρτες και φάρους αλλά και τα αστέρια στον ουρανό, να κρύβουν θησαυρούς και να φτιάχνουν τον παλιό μυστικό χάρτη που οδηγεί σε αυτούς.


Η ναυτοσύνη είναι ένα μεγάλο βιβλίο γεμάτο ιστορίες. Αυτόν τον Μάιο στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη επιχειρήσαμε να το διαβάσουμε μαζί με τα παιδιά, να παίξουμε, να μάθουμε και να δημιουργήσουμε.
Στην πρώτη ενότητα με τίτλο: Ιστορίες στη Γλώσσα των Καραβιών μαζί με τη συν-συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου και στη δεύτερη με τίτλο Χάρτες Πυξίδες & Θησαυροί με την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή.

Ευχαριστούμε την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και δίνουμε ραντεβού το Φθινόπωρο για ακόμη πιο μακρινά ταξίδια παιχνιδιού και γνώσης, στη θάλασσα, τη ναυτοσύνη και τη ναυτική παράδοση…

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Φωτογραφίες: Γιάννης Σούλης
Previous
Το ΤΙΚ ΤΑΚ στα Βιβλία της Χρονιάς της Κόκκινης Αλεπούς
Next
Στην ΕΡΤ για το "΄Ενα τελευταίο γράμμα" & το Βραβείο Compostela

Write first comment

Email again: